Екип

Лора Тодорова

/духовно име Лалита/

Лора Тодорова
Лора Тодорова

Духовното ми пътуване започна през 1993год. Занимавах се, в продължение приблизително на десет години, самостоятелно. Може би естествено се стигна до необходимостта, да практикувам  йога в група и така се запознах с моята първа учителка Невена Петкова. През 2005 получих посвещение в лична мантра от Свами Шивамурти Сарасвати и пътуването в Сатянанда йога пътеката започна. А през 2006 пак тя ми даде духовното име Лалита*.Същата година завърших курса за инструктори по йога към Националната спортна академия/ НСА/, където съм  завършила и висшето си образование.Следващата година реших, че имам какво  да споделя с другите, като започна да преподавам йога и така се роди ЙОГА СТУДИО „ОМ”. ОМ е  свещена мантра, мантра на изначалния гуру, връзката с направляващата ни Божествена сила вътре в нас.

През май 2008  при посещението на   Свами Ниранджананда Сарасвати, получих посвещение в карма саняса.

Какво ми дава йога? Научих се да решавам спокойно  трудностите, които възникват в живота,  направи  ме още по-спокойна и осъзната.Позволява ми да се чувствам добре, въпреки възрастта ми, защото нашите физически тела са съвършени.

Да, може да се каже ,че гуру е в нас и гуру таттва  ни води, но мисля, че ако можеш да бъдеш последовател на един учител/гуру/, то ти си преодолял своята егоцентричност, която в много случаи  е голяма пречка в духовния  напредък.

Обучения  и семинари:

2005  НСА – следдипломен курс за инструктори по йога

2009  Бихар скул ъф йога /Индия/ – курс за учители по йога

2007  Курс по Таттва шудхи и Крия йога в Рикхя /Индия/

2012 – Сертефициран йога преподавател по системата на  RYE (Изследване на йога в образованието).

2012   – Курс по Нада йога в Сатянанда ашрам Гърция

2017 – Курс Йога чакра и Курс Раджа йога 1- Бихар Йога Бхарати Индия

От 2005 до настоящата година съм участвала във  всички семинари и срещи  организирани от Българската Йога Асоциация

*Лалита –  Богинята на блаженството от духовното познание. Лалита  е божеството на Шри  Чакра, великата янтра или енергиен модел, който е в основата на цялата Вселена и възниква от мантрата ОМ.

Димитър Бакъръджиев

Казвам се Димитър Бакърджиев. Работя като адвокат, но духовните търсения ме доведоха и до едно ново начало. Начало, което първоначално възприех лековато, но после се превърна в част от живота ми. Да, говоря за йога. Йога за мен не е само физически и дихателни упражнения, завършващи с медитация. Йога е начин да открия, какво стои отвъд материалното, това което е невидимо за очите, но видимо за вътрешния взор.Преди 6 години започнах да се занимавам с йога в Йога студио „ОМ“ Пловдив. Натрупал съм много знания и опит не само в практиките, но и усърдно се занимавам с превеждане на най-известните йога книги от английски на български език. Участвал съм в семинари за обогатяване на знанията ми по йога.

тел. 0886 700 022, и-мейл: dimitarbakardjiev82@gmail.com

Провеждаме нашите занимания в залата на Yoga Place във вторник, четвъртък и събота.

Адрес на Студиото:

град Пловдив, ул. Опълченска №13, звънец 2 Телефон:0878 300 250 – Лора Тодорова Email:lalita_pl @ abv.bg
© Copyright 2019 - Йога Студио ОМ