Екип

Лора Тодорова

/духовно име Лалита/

Лора Тодорова
Лора Тодорова

Целият живот е едно духовно  пътуване.

Някъде в началота на 90-те съвсем  „случайно“ ми попадна книгата на Ошо „Книга на тайните“.От тогава започнах да се интересувам от медитация, духовни практии и йога.Но едва през есента на 2004  се включих в курс  по системата на Сатянанда йога. Щастлива съм, че съм намерила, този стил, вид или пътека в йога, която ми допада и задоволява всичките ми  духовни търсения. Година по-късно завърших Следдипломна квалификация за преподаватели по йога към НСА, където съм завършила и висшето си образование.

2005 и 2006  са свързани с изключително интензивни практики, обучения, семинари, посещение на Сатянанда   ашрама в Гърция, по-късно получих посвещение в мантра и духовното име Лалита от Свами Шивамурти, а през 2007 бе и първото ми пътуване до Индия за ягията – огнената церемония, която провеждаше ежегодно Свами Сатянанда Сарасвати.

Преди това бях създала едно кътче за йога наречено йога студио ОМ, в което и до днес десетки хора намират покой за ума, сила за тялото и мир за духа си, включително и аз. През всичките тези години стотици деца за първи път се срещнаха с йога, с някои от тях продължавам и до днес да си пиша или да се виждаме, някои от тях са  студенти тук или някъде по света.

Последваха още пътувания до ашрамите в Рикхя и Мингир – Индия, обучения, курсове, семинари, но най- важното е, че йога навлизаше все по-дълбоко в живота ми и ме правеше все по-щастлива, спокойна, приемаща и благодарна.  Благодарна на учителите  за знанията, на хората, с които ме срещаше, на приятелите, с които ме свързваше.

С годините се увеличиха и интересите ми, които бяха свързани с йога и духовния път- аюрведа, пясъчни мандали, янтри, мантри, киртан, нада йога и още много други

Посвещение  в карма саняса.Член на Българска йога Асоциация.

Обучения :

2005  НСА – следдипломен курс за преподаватели по йога

2009  Бихар скул ъф йога /Индия/ – курс за учители по йога

2007  Курс по Таттва шудхи и Крия йога в Рикхя /Индия/

2012 – Сертефициран йога преподавател по системата на  RYE –йога за деца.

2012  – Курс по Нада йога в Сатянанда ашрам Гърция

2015-2016- Обучение в медитация- проведено от БЙА

2017 – Курс Йога чакра и Курс Раджа йога 1- Бихар Йога Бхарати Индия

2018-  Едноседмичен курс йога и емоциите в Гърция

 

Петя Сидерова

Първият ми досег със света на йога беше преди около 15 години. Първоначално започнах да посещавам практики заради болки в гърба, за които не намирах решение. С времето и благодарение на първия ми учител – Лора Тодорова, започнах все по-смело да се потапям в преживяването на постелката, както и във философията на йога. Преди 7 години се срещнах и с втория ми учител – Аделина Кирилова. С нея прекарах множество уикенди и семинари, където задълбочих още повече знанията си за йога и нейната философия, аюрведа, различни медитативни и асана практики. През годините посетих много магични места, свързани с йога, сред които едно от любимите ми е Бали. Така малко по малко йога започна да се превръща в голяма част от моя свят, а желанието ми да споделя знанията с още хора ставаше все по-голямо. Всичко това съвсем естествено ме доведе до йога училище Дивали в село Ковачевица, където завърших първото си обучение за йога с прекрасните ми учители Юлия Савова и Даниела Събева. И така, лятото на 2021 година се сдобих със сертификата си за завършени 200 часа обучение по хатха йога и станах сертифицаиран йога учител към Yoga Alliance. От тогава водя група за начинаещи и междувременно продължавам с пълен интерес и любопитсво да уча още и да разширявам знанията си и като ученик, и като учител. Светът на йога е едно безкрайно пътешествие, в което никога не спираме да се учим и съм щастлива, че това е пътят, по който избрах да вървя.

Обучения:

07/2021 – 260 часа Хатха Йога към Yoga Alliance

09/2021 – Курс за работа с деца чрез йога към йога училище “Дивали”

01/2022 – Курс терапевтична йога с Д-р Балекар към Йога институт Кайвалядхама

 

 

Станислава Павлова – Sunny 

Завършила съм Международни Икономически Отношения степен бакалвър към Пловдивски университет “ Паисий Хилендарски “ и Европеистика, степен магистър по съвмвстна програма на Рейнско – Вестфалския Технически университет – Aахен, Германия и Пловдивски университет “ Паисий Хилендарски “.Първото ми съприкосновение с Йога беше през 2010 година.От тогава тя е неразделна част от живота ми.Преподавала съм в чужбина и се радвам, че имам възможността Йога пътят ми да продължи и в България.

Обучения:

2010 Шест дневно обучение, Томас Кук Релакс инструктор / йога, пилатес, релаксация / Thomas Cook Relax Coach /, остров Майорка, 42 часа

2013-2015год – Компактно обучение за Йога инструктори към института за Йога и Здраве в гр. Кьолн, Германия- първо, второ и трето ниво общо 750 часа

01/2016 – 06/2017 – Следдипломна Йога специализация към НСА « Васил Левски » и БФЙ  със специалност треньор по Йога.

18 -20.11/2016 –Посвещение в Крия Йога- Шибенду Лахири, гр. Пловдив

 22-23.06/2019 – Обучение „ Анатомия и физиология на висшите Йога практики“ за повишаване на квалификация   към БФЙ .

05-13.10/2019 – Специализация „ Преподаване на Йога за деца“ към БФЙ

 

Димитър Бакъръджиев

Казвам се Димитър Бакърджиев. Работя като адвокат, но духовните търсения ме доведоха и до едно ново начало. Начало, което първоначално възприех лековато, но после се превърна в част от живота ми. Да, говоря за йога. Йога за мен не е само физически и дихателни упражнения, завършващи с медитация. Йога е начин да открия, какво стои отвъд материалното, това което е невидимо за очите, но видимо за вътрешния взор.Преди 8 години започнах да се занимавам с йога в Йога студио „ОМ“ Пловдив. Натрупал съм много знания и опит не само в практиките, но и усърдно се занимавам с превеждане на най-известните йога книги от английски на български език. Участвал съм в много семинари за обогатяване на знанията ми по йога.

тел. 0886 700 022, и-мейл: dimitarbakardjiev82@gmail.com

Провеждаме нашите занимания в залата на ул.Богомил 31, ет 2.

Адрес на Студиото:

град Пловдив, ул.Богомил 31, ет 2. Телефон:0878 300 250 – Лора Тодорова Email:lalita_pl @ abv.bg
© Copyright 2019 - Йога Студио ОМ