28
ян.

Арт медитация и сътворяване на пясъчна мандала

АРТ МЕДИТАЦИЯ И СЪТВОРЯВАНЕ НА ПЯСЪЧНА МАНДАЛА

30.01.2016/ събота/  – от 14 до 16.30ч.

Йога студио „ОМ“ ул. Железарска , етаж 2

Всичко в природата е циклично и има своите начало, край и ново начало… безконечно, ритмично… Без значение дали осъзнаваме или не, мандалите тихо съпътстват всеки един аспект от живота ни. От хиляди години мандалите се използват като инструмент за трансформация. Тъй като са познати на хората по цялата земя под една или друга форма, те присъстват в колективното несъзнавано на човечеството. Те говорят директно на душата, която дълбоко в себе си разбира символиката им.
Вашата лична манадла, която ще сътворите в събота 30.01. ще бъде открита чрез дълбока релаксация, която ще проведем в началото на заниманието, след това всеки ще даде воля на душата си да се изрази чрез форми и цветове.
Може да сътворите мандала за освобождаване от натрупан страх, за хармония и спокойствие, за здраве или каквато решите Вие.
Материалът, който ще използвате е цветен пясък.Посредством чакпури- метални фунии, направени ръчно специално за целта, песъчинките ще изпълнят постепенно формите на мандалата.
Мандалата, която ще сътворите независимо от формата ѝ е живо, дишащо и движещо се поле от енергия. Практиката е трансформираща и освобождаваща, води до себепознание и самонаблюдение.Самата изробтка е динамична медитация.
Накрая мандалата се разрушава като символ на преходността на материалния свят.

Водещ : Лора Тодорова – преподавател по йога
Записване на телефон 0878 300 250
Цена: 15 лв.
Групата е от 10 човека – свободни места 5.

В страницата на студиото във facebook можете да видите как се правят пясъчните мандали има и много снимки от предишни занимания.