Оризова диета

Оризова диета по рецепта на йоги

/прочиства организма, ставите и намалява до 5 кг за месец/

Оризотерапията се провежда два пъти в годината от 40 дни до 2 месеца. Предварително се набавят пакет ориз, най-добре кафяв, нелющен от магазините за природосъобразна храна, и 5 буркана от 800 г, които се номерират от 1 до 5.

Вечерта сипете 2 супени лъжици ориз в буркан №.1 и го покрийте догоре с хладка преварена вода. На сутринта по същия начин подгответе буркан №.2, а в първия сменете водата. На третия ден повторете операцията с буркан №.3, а в останалите сменете водата. На четвъртата и петата сутрин идва ред на буркан №4 и №5 и смяна на водата в останалите три. Сутринта на шестия ден оризът от буркан №.1 вече е готов и можете да пристъпите към оризотерапията.От този ден започвате да броите 40 дни или 2 месеца.

На 6-я ден оризът от 5-я буркан се прецежда и се сварява в отделен съд в 300 мл вода, а 1-ят буркан отново се зарежда с 2 лъжици ориз от пакета и този кръговрат на ориза в 5-те буркана продължава в същия ред и занапред. С други думи, яде се само свареният ориз от 5-я буркан, а в останалите четири буркана той само кисне в преварена вода.

Свареният ориз от 5-я буркан се изяжда сутринта бавно без сол, захар и масло. Ако ви е много безвкусен, добавете съвсем малко растително масло. Сдъвчете го добре. До обяд не се яде нищо друго. На обед и на вечеря храната е нормална, но от менюто да се изключат тлъстите храни, месото, алкохолът, прясното мляко, рафинираните храни, сладкишите. През деня да се пият повече течности /до 2 л вода, билкови чайове, пресни плодови и зеленчукови сокове/.

ЗАБЕЛЕЖКА. По време на тази диета урината помътнява, променят вида си и изпражненията. Възможни са болки в областта на черния дроб и жлъчката, пикочния мехур, бъбреците, ставите – те са вследствие на усиленото очистване на токсините от тялото, но пък крайният ефект за ставите и и цялостното прочестване на организма е поразителен.

Провеждаме нашите занимания в залата на ул.Богомил 31, ет 2.

Адрес на Студиото:

град Пловдив, ул.Богомил 31, ет 2. Телефон:0878 300 250 – Лора Тодорова Email:lalita_pl @ abv.bg
© Copyright 2019 - Йога Студио ОМ