Свързване на личността с душата

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Свързване на личността с душата
Маури Д. Пресман, Доктор по медицина
Маури Д. Пресман, Доктор по медицина

Увод към ХРМ, чиито физически реакции – в името на доброто на човечеството – се изследват в много институции в САЩ и по целия свят

******

Тибетецът (учителят на Алис Бейли) предрече, че в близко бъдеще ние ще станем следващата човешка раса. Тогава ние ще работим с умствената, магнитната и слънчевата енергия. Няма да има нужда от скалпели и химични вещества.
Има доказателство, че тази промяна е започнала, и аз срещнах човек, който според мен е осъзнато същество, като с това искам да кажа, че тази еволюция може би става СЕГА.
Имах привилегията да срещна и да прекарам известно време с ХР Манек (Шри Хира Манек Ратан Джи). ХР Мaнек дойде в САЩ за да се предостави за изследване в много институции. Нещо повече от това, той предостави тялото си като експериментална база за доброто на човечеството. Той е добре известен в родината си Индия с това, че прекарва в пост само на вода 411 дни. Той е постигнал това като се упражнява в гледане на слънцето при изгрев (внимателно и малко по малко) ходейки бос по топлата земя, като така приема енергия от земята и от слънцето. Той смята, че тази способност може да се развие във всички хора. Той мисли и вярва, че това ще доведе до една по-възвишена цивилизация от по-високо ниво, и най-вече до по-чисто тяло.
Имах възможността да прекарам известно време с него благодарение на щедростта на неговия домакин д-р Анил Патъл. Д-р Патъл е добре известен в областа на проучванията на билки и Аюрведа. Той е в управителния комитет на Университета на Пенсилвания (една от многото му заслуги) за включването на Аюрведа в списъка на интегративната медицина.
Историята на ХР Манек е следната. Той изучавал древната литература и научил за напреднали хора ( през вековете), които имали способността да постят изключително дълги периоди, като получавали енергията си от слънцето. Това била високо почитаната литература на Ведите и Упанишадите. По професия е машинен инженер. През 1962 попада в ашрама на Шри Ауробиндо в Пондичери. Там той среща Майката (партньор на Ауробиндо, която продължи работата на Ауробиндо след смъртта му). Майката го погледнала и казала „Трябва да донесеш на земята енергията на слънцето, за да помогнеш на Висшия Разум да докосне човечеството.“ Известно време той не предприел нищо. След време той срещнал един риши. Риши е човек (или някой отвъд човешкото) с необикновени сили и познание. Много хора го посещавали (защото се бил открил пред хората). Той погледнал тълпата и се спрял точно на ХР Манек. Той му казал, че трябва да донесе слънчевата енергия на земята. Това събудило въображението, вълнението и чувството за дълг на Манек. Но той бил объркан и не знаел какво да направи след това. Той ходил под слънцето дълго време. Оставил професията си и се посветил изцяло на духовния си дълг. Продължил да ходи под слънцето и почувствал, че енергията се увеличава. Също така усещал все по-малко и по-малко нуждата от храна. Не се насилвал да пости; нито имало нужда от силата на волята, само желанието за храна било намаляло, но енергията се увеличила. Един ден, той достигнал до заключението че трябва да въведе слънчевата енергия директно в мозъка – и най-добрия начин за това е чрез очите. Това не било нещо ново, бях го чувал от Михаил Иванов, известен Учител от България, който проповядвал на учениците си, че трябва да гледат слънцето. Разбира се цели цивилизации се прекланяли пред слънцето. Рудолф Щайнер (съвременен западен духовен изследовател и основоположник на Антропософията) проповядвал, че Христос е едно със Слънцето и и така разпространява Неговата енергия от слънцето към нас. Ауробиндо казва, че слънцето е седалището на енергията на Висшия Разум, цитат от Джордж Ван Врекем в Суперчовека стр. 97 (Overman pg. 97 Rupa & Co. (2001); New Delhi) : „Той (Разумът) винаги помни смътно принципното Единство в своята основа; затова той трябва постоянно да се опитва да възстанови това Единство, което е замъгленото с облаци Слънце зад всички усилия на хората. Висшият разум поддържа това Слънце, това Единство, и всичко, което съществува, дори когато нещата изглеждат разделени или самостоятелни.”
Манек решава да експериментира внимателно. Той се отдал на медицинско изследване като започнал да гледа слънцето за няколко секунди по време на изгрева, когато слънцето е най-слабо. Малко по малко той увеличил способностите си докато той можел да гледа слънцето за цели тридесет минути. В същото време установил, че е е важно да се ходи бос по топлата земя. Той обяснява, че не само възприема слънчевата енергия през очите (и така зарежда с енергия мозъка и ендокринните жлези като епифиза и хипофиза), но също така може да извлича сила от земята – по – специално чрез ходилата, където всеки орган от тялото е представен в рефлексологията. Той открил, че има северно-южен поток, земята е север, а слънцето юг – който тече през централния енергиен меридиан на тялото. Той бил наблюдаван и съветван от лекари, които постоянно го изучавали. Когато, го попитали дали би желал да отдаде година от живота си на науката, той отговорил „ДА”. Той оставил семейството си (с пълното им съгласие) и постил 365 дни. Но, според определени писания в хинду литературата, той почувствал, че 411 дни са един по-благоприятен период. И така датата била нарочена.
В началото той загубил около 45 кг, но никаква мускулна маса. Той открил, че постепенно е станал по-здрав, по-спокоен и по-щастлив. Предишните пречки като тревога, страх и притеснения го напуснали. Физическите неразположения ги нямало вече. Той живеел единствено от вода и слънчева светлина.
Сега той е дошъл тук по покана и е изучаван от д-р Патъл, от Университет Джеферсън и от други институции в нашата страна.
През времето прекарано с него бях впечатлен от факта, че тялото му е толкова здраво: слабо, но грациозно, издръжливо с меки и елегантни движения. Около него витаеше спокойствие придружено от увереност в себес си. Намерението му да донесе това на нашата цивилизация е истинско. .
Той мисли, че всеки може да постигне това, което той е направил. Всъщност той има повече от 4000 последователи по целия свят, които са се присъединили към новия начин на живот и използват нов източник на енергия.
Това че е отдал себе си в служба на човечеството е знак за осъзнатото същество. Това е неговата пълна вяра в процеса на пренасяне на земята на Свръх Разума (както го описва Ауробиндо) чрез слънцето. Това е неговото желание да даде дар на хората, с който те да премахнат болестите и безпорядъка. И това изглежда има стабилно начало в други държави.
Д-р Патъл, както и други, ще изучат този човек и ще се опитат да разберат промените в психиката и духовните постижения, които съпътстват това еволюционно движение. Фактът, че си сред такива осъзнати хора, сам по себе си е дар.
Ние сме на път да станем новата човешка раса.

Провеждаме нашите занимания в залата на ул.Богомил 31, ет 2.

Адрес на Студиото:

град Пловдив, ул.Богомил 31, ет 2. Телефон:0878 300 250 – Лора Тодорова Email:lalita_pl @ abv.bg
© Copyright 2019 - Йога Студио ОМ