Йога за начинаещи
30
авг.

Йога курс за начинаещи от 25.09. от 19 до 20.15 ч.

От 25 септември  до 11 декември. Курсът включва 12 занимания един път седмично само във вторник от 19 до 20.15 ч.

Курсът ще се провежда по системата на Бихарската йога http://www.biharyoga.net/ известна още като Сатянанда йога. Характерно за нея е осъзнаването по време на практиките, което с времето се разширява  и към ежедневието и човек  развива осъзнаване не само за тялото си и неговите потребности, а и за събитията в живота си, развива равновесие и трезва преценка при трудни моменти и как с лекота да бъдат преодолени. Основно в началото  са практиките  от хатха йога – асани и практики за изчистване на енергийните канали – дихателни и очистителни практики, с процеса на курса включваме практики от раджа йога – като йога нидра и медитация.

Този курс Е за ВАС, ако търсите по-дълбока връзка с вътрешния си свят, ако искате да се самоизследвате и усъвършенствате както на физическо така и на умствено, емоционално и психическо ниво.

ПРОГРАМА:

  • Комплекс за загряване на ставите на краката, ръцете и врата, за гъвкавост  на тялото, за пробуждане на жизнената енергия  /Паванмуктасана 1/.
  • Комплекс са храносмилателната система, който подобрява храносмилането и отделителните процеси и заздравява коремните и гръбни мускули /Паванмуктасана 2 /.
  • Комплекс, който премахва енергийните блокажи по гръбнака- шакти бандхи/Паванмуктасана 3/.
  • Изпълняват се по-лесни асани от стоеж, огъващи назад от легнало положение и асани от групата на Ваджрасана като : котка/марджариасана/, тигър/вяграсана/, камила/ущрасана/ и др.
  • В курса се практикуват основни дихателни практики: коремно, гръдно и раменно дишане, пълно йогийско дишане, нади шодхана и уджай.
  • Запознаване с очистителните практики /шаткарми/  и практикуване на джала нети /измиване на носа  и синусите с вода/  и  тратака /концентрация в пламъка на свещ/.
  • Във всяко занимание има релаксация, йога „Нидра“ или медитация.
  • Заниманията са достъпни за всички, без ограничение на  възраст, пол и физически възможности. Продължителността на едно занимание е 1 час и 15 мин., включва теория и практика.
  • На всяко занимание ще получавате комплекс от практиките, за да може да се занимавате вкъщи самостоятелно.

Цена на целия курс 90 лв.

Депозит от  30 лв. при записване за курса, останалата сума се внася на първото занимание. Добре е да се обадите предварително, за да се срещнете и запознаете с инструктора и студиото.

Телефон за връзка 0878 300 250.

Адрес: Пловдив, ул.Опълченска 13, звънец 2

Курсът ще се води от Лора Тодорова-Лалита.

Занимавам се със Сатянанда йога от 2004 година.През 2005 завърших курса за Инструктори по йога към Националната спортна академия , а през 2009 курс за инструктори по йога към Бихарската школа в Индия. През 2007  в ашрама в Рикхя – Индия  курс по Крия йога и Татва шудхи, а през 2017 в Мунгер – Курс Йога Чакра и  Раджа йога 1.

През 2006  създадох йога студио „ОМ“ и вече  12 години споделям  знания и опит с деца и възрастни.  Опитвам се да дам на хората увереност в живота, да бъдат в настоящето, да вярват в себе си, да обичат тялото си, да се променят, да стават по- добри, позитивни и здрави.

От 2004 съм участвала във всички семинари, организирани от Българска Йога Асоциация https://yogabg.com/  с прекрасни лектори и  йога учители от цял свят.