Свами Мудрарупа Сарасвати MBBS
21
апр.

Лекция на тема „Събуждане на фините аспекти на личността“

• На 24.04. от 18.30 до 20.00ч. Лекция на тема: “Събуждане на фините аспекти на личността“
Място: Новотел Пловдив
Лектори: Свами Мудрарупа и свами Омгянам.

Организатор:Българска Йога Асоциация
Цена: 10 лв.
Лекцията е част от семинара, който ще се проведе на 25 и 26.04.

  Информация за лекторите:

Свами Мудрарупа Сарасвати MBBS
Свами Мудрарупа Сарасвати MBBS

Свами Мудрарупа Сарасвати MBBS (бакалавър по медицина и хирургия), MD (доктор по медицина) идва от Белград, Сърбия, където завършва Белградското медицинско училище и специализира в рехабилитация и акупунктура. От ранна младежка възраст той практикува йога. През 1995 г. отива в Индия, в ашрама Ганга Даршан към Бихарската школа по йога, където завършва магистърска степен по Приложна йога в Бихарската школа и се посвещава в саняса.
Той изпълнява разнообразни дейности в ашрама и  преподава на различни места, в ашрама и извън него. От 2008 г., след като вече не е в Мунгир, живее в Белград, Сърбия, където преподава  и разпростанява Сатянанда йога, практикува йога терапия и пише за различни списания по въпросите на приложна йога.

 

 

Свами Омгянам Сарасвати
Свами Омгянам Сарасвати

Свами Омгянам Сарасвати е родена в Нови Сад, бивша Югославия, където завършва  основното си образование. Посветена в Сатянанда йога през 1988 г., тя се отдава на преподаването и изучаването на йога. През 1995 г. заминава за Индия и остава в ашрама в Мунгир до 2008 г.  След като получава посвещение в саняса през 1999 г., тя преминава през обучение в различни дисциплини. Няколко години преподава медитация и Сатянанда йога нидра в Бихарската школа по йога. Сега тя разпределя времето си между ашрама в Мунгир и Белград, Сърбия, където преподава релаксация и медитация. Свами Омгянам проявява особен интерес към йога философия и управление на ума. Тя редовно пише материали за списания по теми, свързани с йога, йога философия и изкуството на медитацията.