Пясъчна мадала
27
мар.

Пясъчна мандала- арт медитация – 31.03.

ПЯСЪЧНА МАНДАЛА- apт медитация
31.03.- от 10 до 13 часа

Мандала означава кръг, свещен кръг, в който геометричните фигури отразяват и представляват човешкото съзнание. Чрез мандалата можем да навлезем в подсъзнанието и да го изследваме, така че мандалата не е само средството, а сътворяването ѝ е процес на себеоткриване и себепознание.
Пясъчната мандала е древна практика, произлиза от Индия, по-късно е пренесена в Тибет, Япония и цяла Азия.
За да участвате в тази практика е необходимо единствено желание да изследвате вътрешния си свят. В продължение на 2 часа ще творите, ще се концентрирате върху това всяка песъчинка да намери своето място, ще релаксирате и същевременно ще участвате в една динамична медитация.
Ще използвате сътворяването на пясъчната мандала, за да потърсите в себе си пътища за промяна, да се свържете с вътрешния мир и хармония и да пренесете това състояние в живота си.
По време на тази практика ще научите какво е мандала, какво е значението на формите и цветовете, принципите на нейното създаване и какво е въздействието на личната мандала.
Пясъчната мандала се прави от цветен пясък, чрез ръчно направени метални фунии- чакпури. Постепенно самият процес на сътворяване се превръща в динамична медитация.

Мандалата, която ще сътворите в неделя на 31 март е за откриване на центъра на вътрешната радост, чрез който изразяваме себе си, чрез който изразяваме отношението си към нас самите, към другите около нас и към целия съществуващ свят.
Ще си дадем отговор на това какво ни дава Източникът на тази радост и как да я изразим чрез графични форми.
Радост, любов, приемане, прошка все неща, които можем да изразим чрез мандалата и да се почувстваме освободени от всякакъв вид напрежение, мислено да насочим навън към близките за нас хора тези чувства и да осъществим чрез радостта и любовта връзка между себе си и другите.

31 МАРТ – 2019г.  от 10 до 13 часа

Йога студио“ Мудита“ – адрес улица „Тодор Бурмов“ 14
/ пресечка на ул. Богомил/

Такса за участие: 15 лв

Само с предварително записване на тел. 0878 300 250
Водещ на практиката Лора Тодорова – преподавател по йога.

Вижте  график.
www.om-plovdiv.com