Пясъчна мадала
20
сеп.

Пясъчна мандала – арт медитация

Мандала означава свещен кръг или окръжавам, в природата има хиляди примери за мандали- слънцето, цветята, човешкото око и пр.
В древността селищата и домовете са били построявани във форма на кръг, като се смята, че кръгът няма начало и край и е божествено творение.
Мандалата е геометрична форма на нашето съзнание, живо, дишащо и движещо се поле от енергия.
В Индия и в йога се използват геометрични форми, които се наричат янтри. Например изобразяването на енергийните центрове – чакрите или янтри, в които могат да бъдат призовани определени божествени сили, фината същност на съществуващия свят.
Пясъчната мандала е древна практика, произлиза от Индия, по-късно е пренесена в Тибет, Япония,цяла Азия, в последните години и в много части на света.Чрез сътворяването на индивидуална мандала Вие ще се свържете с вашия вътрешен свят, с вашето подсъзнание ще го изследвате и опознаете.

За да участвате в тази практика е необходимо единствено желание да изследвате този вътрешен свят. Чрез специална практика преди това ще откриете и видите мандалата, която ще сътворите. В продължение на няколко часа ще се концентрирате върху това всяка песъчинка да намери своето място, ще релаксирате и същевременно ще участвате в една динамична медитация.
Ще използвате сътворяването на пясъчната мандала, за да потърсите в себе си пътища за промяна, да се свържете с вътрешния мир и хармония и да пренесете това състояние в живота си..
Пясъчната мандала се прави от цветен пясък, чрез ръчно направени метални фунии- чакпури. Постепенно самият процес на сътворяване се превръща в динамична медитация.


Групата е от 10 човека.

КОГА: 30.09.събота
ЧАС: 13 часа
Yoga Place –Пловдив, ул.Опълченска 13
Инвестиция: 20 лв. с включени материали
/Носете си удобни дрехи./
Записване  на тел.0878 300 250 – Лора Тодорова -Лалита

внасяне на таксата в студиото или в деня на събитието, ако сте се записали предварително