Пясъчна мандала
19
февр.

Пясъчна мандала за дете и родител

Мандала означава кръг, свещен кръг, в който геометричните фигури отразяват и представляват човешкото съзнание. Чрез мандалата можем да навлезем в подсъзнанието и да го изследваме, така че мандалата не е само средството, а сътворяването ѝ е процес на себе откриване и себе познание. Пясъчната мандала е древна будистка практика, произлиза от Индия, по-късно е пренесена в Тибет, Япония и цяла Азия.“

На 27.02. събота  от 12.30 до 13.30 часа – пясъчна мандала заедно дете и родител. Мандалата се рисува, а след това се изпълва с цветен пясък със специално направени за това фунийки- чакпури.
Това ще бъде един творчески процес на връзката между дете и родител.Ще установят кой задава посоката и кой осъществява замислите.Ще се научат на търпение и ще усетят щастието от това да създават нещо заедно.
Условието е родителите да се чувстват като участници в един общ процес, а не като наставници. Да не правят забележки и да не изискват нищо от децата си, а просто заедно да сътворят мандалата.
Накрая мандалата ще бъде развалена отново заедно като символ на това, че създаденото от човешката ръка има преходен характер.
Заниманието е подходящо за деца от 6 до 12 години и е с продължителност 1 час.

Цената е 10 лв. за дете и родител.

Предварително записване на тел. 0878 300 250

Водещ:Лора Тодорова- преподавател по йога

 

Връзка към страницата ни във фейсбук, където можете да видите снимки от мандалите от първото ни занимание за дете и родител.Там има и клипове как се изработват мандалите посредством чакпури и цветен пясък.

https://www.facebook.com/Yoga-studio-OM-Plovdiv-164508170250428/