Първи стъпки в Йога
19
дек.

Курс за начинаещи от 10.01.2022 понеделник от 18 часа

 от 10.01.2022 до 28.02.2022

 Заниманията се провеждат само в  понеделник от 18 до 19.15 ч., 8 занимания теория и практика, като подарък получавате готови комплекси за работа в къщи.

Заниманията се провеждат с интегрален подход, т.е. включват асани, достъпни дори и за хора, които никога не са практикували йога, основни дихателни техники, релаксация, Йога Нидра- специална медитация за освобождаване от вътрешно напрежение и стрес.

  • Комплекс за малките стави, за огъвкавяване и разгряване на тялото, за пробуждане на жизнената енергия – праната /Паванмуктасана 1/.
  • Комплекс са храносмилателната система, който подобрява храносмилането и отделителните процеси и заздравява коремните и гръбни мускули/Паванмуктасана 2 /.
  • Комплекс, който премахва енергийните блокажи по гръбнака- Шакти бандхи/Паванмуктасана 3/.
  • Изпълняват се по-лесни асана от стоеж, огъващи назад от легнало положение и асани от групата на Ваджрасана като : котка/марджариасана/, тигър/вяграсана/, камила/ущрасана/ и др.
  • В курса се практикуват основни дихателни практики: коремно , гръдно и раменно дишане, пълно йогийско дишане, нади шодхана и уджай.
  • Запознаване с очистителните практики /шаткарми/  и практикуване на джала нети /измиване на носа  и синусите с вода/  и  тратака /концентрация в пламъка на свещ/.
  • Във всяко занимание има релаксация или йога „Нидра“.

Заниманията са достъпни за всички, без ограничение на  възраст, пол и физически възможности. Продължителността на едно занимание е 1 час и 15 мин., включва теория и практика.

Цената за целия курс е 72лв  с предварително записване и внасяне на депозит от 30 лв.Тел. за записване 0878 300 250 -Лора Тодорова, адрес на студиото ул.Богомил 31, етаж 2

Останалта сума се внася при първото занимание.

По време на курса ще получите папка със заниманията, за да практикувате вкъщи, както и готови комплекси с различно въздействие върху тялото.

 Групата е от 10 до 12 човека, за да може да се обърне внимание индивидуално на всеки участник.

Водещ на курса:  Лора Тодорова- сертифициран йога преподавател от НСА 2005 година и Института по Йога Бихар Йога Бхарати 2009 година.Основател на Йога студио „ОМ“, преподавател с опит и многостранни интереси в областта на йога.