Медитация
02
сеп.

Йога за начинаещи -от 24.09. до 10.12.2019

Курс  йога за начинаещи от 24.09. до 10.12.2019г.

Включва 12 занимания един път седмично- само във вторник. От 19.15 до 20.30ч.

Адрес на студиото: Пловдив, ул.Опълченска 13, партер, звънец 2

24 септември

1,8,15,22 и 29 октомври

5,12,19,26 ноември

3 и 10 декември

Курсът ще се провежда по системата на Бихарската йога http://www.biharyoga.net/ известна още като Сатянанда йога.

Характерно за нея е осъзнаването по време на практиките, което с времето се разширява  и към ежедневието и човек  развива осъзнаване не само за тялото си и неговите потребности, но и за всичко, което се случва с него и около него, развива хармонично и неосъдително отношение, равновесие и трезва преценка при трудни моменти, намира вътрешните си резерви за справяне с тях.

Какво включва курсът?

Достъпни практики  от хатха йога, които  пречистват и  балансират  енергийните канали.

Дихателни техники, които водят до ментален баланс  и  засилват енергийното тяло.

Очистителни практики – измиване на носа- практическо занимание и теоритическо запознаване с други очистителни техники.

По време на курса ще се научите как да релаксирате пълноценно чрез Йога Нидра – йогийски сън, както и ще практикувате лесни медитации.

Този курс Е за ВАС, ако търсите по-дълбока връзка с вътрешния си свят, ако искате да се самоизследвате и усъвършенствате както на физическо така и на умствено, емоционално и психическо ниво.

ПРОГРАМА:

  • Комплекс за загряване на ставите на краката, ръцете и врата, за гъвкавост  на тялото, за пробуждане на жизнената енергия  /Паванмуктасана 1/.
  • Комплекс са храносмилателната система, който подобрява храносмилането и отделителните процеси и заздравява коремните и гръбни мускули /Паванмуктасана 2 /.
  • Комплекс, който премахва енергийните блокажи по гръбнака- шакти бандхи/Паванмуктасана 3/.
  • Изпълняват се по-лесни асани от стоеж, огъващи назад от легнало положение и асани от групата на Ваджрасана като : котка/марджариасана/, тигър/вяграсана/, камила/ущрасана/ и др.
  • В курса се практикуват основни дихателни практики: коремно, гръдно и раменно дишане, пълно йогийско дишане, нади шодхана и уджай.
  • Запознаване с очистителните практики /шаткарми/  и практикуване на джала нети /измиване на носа  и синусите с вода/  и  тратака /концентрация в пламъка на свещ/.
  • Във всяко занимание има релаксация, йога „Нидра“ или медитация.
  • Заниманията са достъпни за всички, без ограничение на  възраст, пол и физически възможности. Продължителността на едно занимание е 1 час и 15 мин., включва теория и практика.

   

  В края на всяко занимание ще получавате в писмен вид  комплекса от асани и практиките така че, да развивате и задълбочавате Вашата лична практика през седмицата.

Записване  до 5.09. и след 15.09.като всете първата вноска или цялата такса.

За въпроси и-мейл: lalita_pl@abv,bg

Таксата се заплаща за всеки месец -3 вноски х 35 лв.

Ако  заплатите целия курс в началото таксата е 90 лв.

Телефон за връзка 0878 300 250.

Адрес: Пловдив, ул.Опълченска 13, звънец 2

Курсът ще се води от Лора Тодорова-Лалита.

Занимавам се със Сатянанда йога от 2004 година.През 2005 завърших Следдипломна квалификация  за Инструктор по йога към Националната спортна академия , а през 2009 курс за учители по йога към Института по Йога – Бихар Йога Бхарати – Индия.

Преминала съм обучение в Крия Йога и Татва шудхи през 2007 год. в ашрама в Рикхя – Индия   и обучения в Йога Чакра и Раджа йога -1 през 2017 година в Мунгир –Индия, както и множество обучения за приложение на йога в образованието.

 През 2006  създадох йога студио „ОМ“ първото йога студио, където  започна да се  преподава йога за деца.

 Повече от 12 години споделям  знания и опит с деца и възрастни, с млади и стари, с бременни, с хора страдащи от различни заболявания и хора в перфектно здраве. На всеки един от тях йога практиките променят живота към по-добро. Това е вълшебството на йога.

Опитвам се да дам на хората увереност в живота, да бъдат в настоящето и да вярват в себе си, да обичат тялото си, да се променят, да стават по- добри, позитивни и здрави.

Участвала  съм в десетки  семинари, организирани от Българска Йога Асоциация https://yogabg.com/  с прекрасни лектори и  йога учители от цял свят.

Развивам моите умения в нада йога- йога на звука, в изработването на пясъчни мандали, използвам  въздействието на арт терапията, като чрез различни  средства  сътворяваме янтри и мандали, за релакс и вътрешна хармония.

ОМ