01
мар.

Йога, звук, глас и тишина

Йога, звук, глас и тишина

от 13 до 16 часа на 15.03.неделя

Звукът е форма на енергия – едновременно фин и мощен израз на материална енергия.

На санскрит думата за звук е надъ. Произлиза от накар – дъх и дакар – енергия.
Тишината е пространството, в което надъ- вътрешният звук  се проявява и тогава можем да се свържем с  вътрешния си свят.
Човешкият глас е роден от дъха ни и от нашата вътрешна енергия, която го поражда и поддържа. Съвършен инструмент за произвеждане на звук, средството ни за ментално и емоционално изразяване, огледалото на душата. Чрез него ние свободно изразяваме себе си и се свързваме  с другите хора и света.

С този семинар ние ще поставим началото на изследването на звука- външния и вътрешния /надъ/, гласа ни, енергията и въздействието ѝ върху състоянието на ума , като за начало ще започнем с лека йога за раздвижване и събуждане на енергийните потоци във физическото тяло. Ще използваме мантрите, които активират енергията на чакрите, ще медитираме със звук , ще научим няколко мантри за защита и увеличаване на енергията и накрая ще останем в тишина, като оставим вътрешния звук да се прояви.

За водещата: Лора Тодорова  преподава йога от 2006 година, увлича се и следва системата на Сатянанда йога, завършила е курс по  НАДА ЙОГА през 2012 год.в Сатянанда ашрам в Гърция.

Използва тези практики и в часовете си и открива финия и силно успокояващ ефект върху ума.

Практиката е подходяща за всички, без ограничения на пол, възраст или певчески способности. Ако някой ви е казал, че не можете да пеете, че нямате глас, то тя е ИЗКЛЧИТЕЛНО ПОДХОДЯЩА ЗА ВАС, за да се уверите в обратното.

Такса за участие: 20 лв- внася се предарително, с оглед на това, че се подготвят материали за всеки участник.

Записване в студиото на ул. Опълченска  №13- вторник и четвъртък от 16 ч. до 19 ч.

Телефон за информация: 0878 300 250

 

Забележка: удобни дрехи за практиката

Програма:

От 12.30- регистрация и настаняване

13ч- 13.20 лека йога

13.20 – 14.30- практика  нада йога

14.30-14.45 – чай пауза

14.45- 16 ч.- мантри и медитация