Пясъчна мадала
02
ное.

Пясъчна мандала

Терапевтична, освобождаваща арт медитация.

Есента отново  ни събира за пясъчна манадала. Време е в тишината на падащите листа и есенния дъжд да погледнем навътре в себе си, да нарисуваме  мечтите си, да потърсим източника на енергия за осъществяване на желаните промени, да медитираме, да се забаляваме и да се освободим от страхове, умора, напрежение.

 

Всеки сам сътворява своята мандала от цветен пясък и в нея ще вложи частица от себе си, от мечтите си, от любовта си , от страховете си……

Мандалите са магични кръгове с фигури, рисунки, цветове, които изразяват по тайнствен начин нашия вътрешен свят. Ще използваме цветен пясък –  един много благодатен материал, който е част от майката Земя, а самото сътворяване и разрушаване символизират преходността на материалния свят, към който толкова много сме привързани.  В  края пясъкът се събира в центъра и отново се връща към източника си –  земята или чиста река.

За да изпълните фигурите с цветния пясък, може да използвате специално направените за това чакпури- метални финии, чрез които всяка песъчинка намира точното си място, но може и с ръце или други средства. Практиката ни става все по-лека и това ѝ дава особена свобода и красота.

В началото ще започнем с отпускаща Йога Нидра за около 20 минути и след това ще дадете воля на таланта си да творите и създавате. Художникът  е скрит във всеки от нас. Повярвайте ми!

 

Място на провеждане: ул.Опълченска 13, звънец 2, Пловдив

Кога: 10.11.2019 / неделя/

Час : 15 до 17 часа

Такса за участие: 15 лв / включва и материали/

Само с предварително записване на телефон 0878 300 250-

Лора Тодорова – йога учител и водещ на практиката.